ANTWOORDEN OP AL JOUW VRAGEN

FAQ

ANTWOORDEN OP AL JOUW VRAGEN

FAQ

Notchie soep

1. Waarom zijn eiwitten en vezels binnen krijgen zo belangrijk?
> Eiwitten
Veel mensen worden zicht steeds bewuster van het belang van voldoende eiwitten binnen krijgen. Eerder werden eiwitten vooral met sporters geassocieerd, maar tegenwoordig zien meer mensen het belang van eiwitten. Ook als je niet fanatiek traint, eiwitten zijn voor iedereen belangrijk!
Eiwitten zijn nodig voor de spiergroei en voor het behoudt van je spieren. Volwassenen hebben ongeveer 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Sommige groepen hebben zelfs meer nodig, denk aan vegans-vegetariers, kinderen, zwangere vrouwen, ouderen, mensen met bepaalde aandoeningen, of mensen die aan het revalideren zijn en kracht en duursporters. Het is dus helemaal niet zo dat eiwitten alleen belangrijk zijn als je echt fanatiek traint en gelukkig beginnen steeds meer mensen het belang van voldoende eiwitten in te zien. Een eetpatroon met relatief veel eiwit helpt om op gewicht te blijven. Dat komt doordat eiwit goed verzadigt en belangrijk is om het spierweefsel in stand te houden.

Wij willen met Notchie bijdragen om gemakkelijk je eiwitten per dag binnen te krijgen. Dit doen wij met een uniek product, waarbij eiwitten gecombineerd worden met groenten en peulvruchten. Wil je eens iets anders dan een shake of een eiwitreep waar vaak veel toegevoegde suikers en conserveermiddelen inzitten? Dan is Notchie soep de perfecte oplossing! Onze Notchie soepen bevatten enkel Plantbased Protein. Wil je weten wat de voordelen van plantbased protein zijn? Meer informatie hierover vind je bij het kopje: Plant based protein.


> Vezels

Wist je dat het belangrijk is om op een dag genoeg vezels binnen te krijgen? Per dag wordt geadviseerd zo’n 30 tot 40 gram voedingsvezels te eten. Met onze soep krijg je per portie al 7 tot 8 gram aan vezels binnen. Er zijn diverse gezondheidseffecten van vezels onderzocht. De meeste onderzoeken hebben gekeken naar verbanden met het eten van voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan vezels zoals volkorenproducten, groente, fruit en peulvruchten.
• Goed tegen hart- en vaatziekten
• Diabetes type 2 voorkomen
• Lager risico op kanker
• Goede darmfunctie en stoelgang
• Behoud van gezond gewicht
Het is dus belangrijk om te zorgen dat je voldoende vezels binnen krijgt op een dag.


2. Bevatten de producten van Notchie conserveermiddelen of toegevoegde suikers?

Nee, onze soepen bevatten geen conserveermiddelen of toegevoegde suikers! Onze soepen zijn met liefde samengesteld en wij hebben ervoor gezorgd dat onze soep de optimale voedingswaarde bevat. Anders dan andere soepen hebben wij de perfecte balans gevonden in hoeveelheid kcal, suiker, vet, vezels en eiwitten. Omdat wij enkel werken met biologische ingrediënten kunnen wij onze kwaliteit waarborgen. Een fijne bijkomstigheid is dat onze soepen gluten,-soja,-noten,- & lactosevrij zijn. En er wordt geen gebruikt gemaakt van kunstmatige kleur,-geur- & smaakstoffen.
De voedselindustrie heeft helaas jarenlang veel rommel toegevoegd aan voorverpakte producten. Hierdoor is er enigszins een taboe gekomen op dit soort producten. Wij willen graag het taboe doorbreken en laten zien dat er heus voorverpakte producten zijn die wel voedzaam zijn, gezond en zonder E-nummers of andere rommel bestaan. Ons motto is: What you see is, what you get! We zijn open en transparant over waar onze ingrediënten vandaan komen en wat er in onze soep zit verwerkt. Om precies te zijn: enkel volwaardige ingrediënten.


3. Produceert Notchie duurzaam?

Ja Notchie produceert duurzaam, wij houden van de aarde en daarom houden wij in ons productieproces rekening met het milieu! Wij gebruiken enkel biologische en duurzame ingrediënten en onze soep is maar liefst 18 maanden houdbaar is. Een fijne bijkomstigheid hiervan is dat dit voedselverspilling tegen gaat en dat een stazak bijdraagt aan een optimale logistiek waar het milieu minder mee wordt belast dan met producten in een glazen pot of blik. Stazakken kunnen perfect gestapeld worden, waardoor er minder vervoersmiddelen nodig zijn om een lading te vervoeren. Daar komt bij dat onze fabrikant 2 maatregelen heeft getroffen om de belasting van het milieu te verlagen; er wordt met groene stroom gewerkt waardoor de CO2 uitstoot met ruim 90.000 kilo op jaarbasis is verlaagd en het gehele pand is voorzien van LED verlichting waardoor de energieconsumptie wordt verminderd.


4. Hoe kunnen de producten van Notchie zo lang houdbaar zijn terwijl er enkel pure ingrediënten in zitten?

We horen je denken: Hoe kan de soep dan maarliefst 18 maanden houdbaar zijn. Dat leggen we hieronder kort uit:
Onze soepen worden met een uniek proces worden gemaakt waarbij alles koud wordt bereidt en enkel een hitteschok krijgt op het einde van de proces om zo de stoffen die derving kunnen veroorzaken eruit te halen. Dit zorgt voor optimaal behoudt van de vitamens & mineralen. En maakt het mogelijk dat ondanks dat wij geen enkel conserveermiddel of suikers gebruiken onze soep maar liefst 18 maanden houdbaar is.


5. Waar wordt Notchie geproduceerd?

Wij laten onze soepen in Nederland produceren. Lekker dicht bij huis en daarom ook duurzaam en beter voor het milieu.

Winkelmandje
Met gemak, je groenten & eiwitten in één zak! Super easy, Super tasty!