Notchie

Waarom soep goed is voor de lijn

notchie gezonde soep

Notchie Soep

notchie

Waarom soep goed is voor de lijn

notchie gezonde soep

Vroeger werd soep gemaakt van ingrediënten waar menig mens niet wist hoe het anders lekker te bereiden was. Tegenwoordig is soep een volwaardig en populair gerecht geworden. Terecht ook want naast dat maaltijdsoepen heel makkelijk zijn om te bereiden zitten ze ook nog eens vol met gezonde ingrediënten. Soep is erg goed voor je lijn, maar waarom eigenlijk?

1. Soep is een “slowfood”

Soep eten is een bezigheid, je levert namelijk veel meer inspanning dan wanneer je even snel een broodje naar binnen werkt. Het blijkt dat wanneer je de tijd neemt voor je maaltijd en echt geniet van je eten, je daardoor gemiddeld ook minder eet. Een soepmoment is ideaal om even rustig te zitten en te genieten van de geur, smaak en textuur van je soep. Bijkomend voordeel hiervan is dat je je weer opgeladen voelt, en dat het ook stress verminderend werkt. Elke lepel soep die je eet vergt dus een bewuste inspanning maar zorgt er ook voor dat je minder eet. Dit is één van de factoren die ervoor zorgt dat soep goed is voor de lijn.

2. Minder calorieën en minder koolhydraten

Uit onderzoek is gebleken dat mensen elke dag gemiddeld hetzelfde gewicht aan eten tot zich nemen. Hierbij maakt het niet uit welk voedsel er gegeten wordt. Soep bevat doorgaans minder calorieën en koolhydraten dan ander voedsel maar zit wel stampvol gezonde ingrediënten. Soep is dus ook ideaal om aan je dagelijkse portie groentes (200-250 gram) te komen. Een portie soep bevat gemiddeld 150 gram groente (op basis van 600 gram groenten per liter water). Daarbij is het wel belangrijk dat je geen vleesproducten gaat toe voegen aan de soep, dit maakt de soep een stuk minder goed voor de lijn.

3. Je voelt je sneller vol

Wie veel water drinkt voelt zich sneller vol. Water zorgt er namelijk voor dat ons lichaam schoon wordt gespoeld en dat wij genoeg vocht in ons lichaam vast houden. Soep is een maaltijd die rijk aan water is, dit zorgt er dus voor dat je er minder van hoeft te nuttigen om je voldaan te voelen. Een portie soep is dus niet alleen goed voor de dagelijkse hoeveelheid groenten, maar ook voor de dagelijkse hoeveelheid vocht.

 

Dat soep snel vult hebben we te danken aan het resistente zetmeel dat we binnenkrijgen door de hoeveelheid groente in de soep. Dit beide maakt soep een perfecte maaltijd voor de lijn.

4. Een boost van groenten in je lijf

Een maaltijdsoep van Notchie geeft je lichaam een boost van vitaminen, vezels en zit boordevol proteïnen! Tijdens het koken gaat bij sommige groenten een deel verloren, maar bijvoorbeeld de bètacaroteen die in wortels zit komt juist meer vrij nadat het gekookt is.

 

Waar wacht je nog op? Als het aan ons ligt is het elke dag soep-dag! Bestel de vegan Notchie soepen online of haal jouw soep in de dichtstbijzijnde Jumbo.

Winkelmandje
Met gemak, je groenten & eiwitten in één zak! Super easy, Super tasty!